Kako reprogramirati svoju podsvijest? (2.dio)

podsvijest

Ako ste na mojoj mailing listi onda ste vjerojatno već upoznati s važnošću vizije, a ako niste, onda svakako preuzmite ovu besplatnu edukaciju jer u prvom videu pojašnjavam upravo važnost vizije i zbog čega ako taj dio nemate jasno definiran nećete uspjeti u svim daljnjim koracima bez obzira koliko znanja imali i koliko truda uložili.  Bez jasne vizije jednostavno ne ide.

Nekoliko puta sam spomenula kako upravo podsvijest igra vrlo veliku ulogu u našem uspjehu.  Podsvijest uvelike upravlja našim životom htjeli mi to ili ne.  Sama činjenica da si to upravo osvještavate (ili ste si već osvijestili) – već ste na dobrom putu jer svjesno možemo utjecati na našu podsvijest i promijeniti njeno djelovanje i okrenuti je nama u korist.

Već sam pisala na tu temu u dva članka (prvi i drugi) te vam dala točne alate koje trebate koristiti za reprogramiranje vaše podsvijesti da biste ubrzali svoj uspjeh a danas ću vam dati još jedan vrlo koristan alat koji svakako trebate početi koristiti.

Naša podsvijest funkcionira u slikama.  Kada vam kažem „bijeli frižider“ vi ga vidite.  Kod tih slika naša podsvijest provjerava jesu li nam već poznate ili su nepoznate.  Ako su poznate onda bude „ok možemo to napraviti, to nam je poznato i bilo je dobro zadnji put pa hajdemo ponovo“ ili ako su nepoznate onda se dogodi „nepoznati teritorij, tko zna kako će to biti“ i podsvijest učini sve da ne napravimo taj korak u nepoznato i mi ostajemo tu gdje jesmo.

Kada radimo viziju vlastite budućnosti i pokušavamo je zamisliti, naša podsvijest se automatski opire tome jer su joj te slike u potpunosti nepoznate.  Kako možemo „prevariti“ vlastitu podsvijest?  Jedan alat sam vam već dala ranije (linkovi su u tekstu par paragrafa ranije) a drugi alat je da podsvijesti plasiramo slike naše budućnosti ne bi li joj s vremenom predstavili tu našu budućnost kao poznatu i okrenuli podsvijest da radi nama u korist.  Što se dogodi kada nešto nepoznato vidimo prvi put?  Iznenadimo se.  A što se dogodi kada to isto vidimo stoti put?  Već nam je normalno.  Upravo je u tome poanta, da se naša podsvijest navikne na te slike koje joj plasiramo i da ih prihvati kao normalno.

Kako to možemo napraviti?  Jeste li čuli za knjigu snova (ili knjigu vizije)?  Ako niste, obavezno se primite izrade svoje knjige snova, a i ako jeste već čuli a nemate je, svakako je izradite što prije.

Kako izgleda knjiga snova?  Može biti u raznim oblicima – kao knjiga zaista – rokovnik u koji ćete lijepiti fotografije ili isprintane i uvezane fotografije, ili može također biti kao plakat na koji ćete nalijepiti fotografije.

  

Što staviti u knjigu snova?  Pronađite na internetu fotografije svega što želite i svega onog što potiče emociju u vama.  Sve što je vama važno.  Sve što želite u budućnosti, sve svoje ciljeve, sve što imate u svojoj viziji.  Isprintajte i stavite u svoju knjigu snova. 

Vrlo važno!  Fotografije trebaju biti isprintane jer je važno da ih stavite na mjesta koja vidite.  Možete također od svog frižidera napraviti plakat s fotografijama.  Važno je da su vam te fotografije pred očima, da ciljano svako jutro započnete s afirmacijama i s knjigom snova da od ranog jutra usmjerite svoje misli i fokus na ono što će vas i dovesti do te vizije.

Zato svakako predlažem da svoju dnevnu rutinu ne započnete gledanjem mobitela, nego da nakon ustajanja napišete svoje afirmacinje i prolistate svoju knjigu snova te na taj način konstruktivno započnete dan.  Kada svaki dan budete bili fokusirani na odrađivanje primarno onih aktivnosti koje će vas dovesti korak bliže tome što je u vašoj knjizi snova, jednostavno je neizvedivo da vaša vizija kad tad ne postane stvarnost.


Je li vam ovaj tekst koristio?  Podijelite ga klikom na jednu od ikona ispod ovog teksta da i drugi imaju priliku naučiti i napišite vaše komentare niže.

 anita 2_1Lajkajte me i pratite na Facebook stranici

Zatražite prijateljstvo na mom Facebook profilu

Ako tražite mentora, pogledajte ovdje


Anita Buzatov

Hvala Anita veoma korisne informacije !
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala!


Sasa Toncic

Tako je Anita. Bravo! To je pravi rad na sebi. Izlazak iz starih programa u podsvesti i stvaranje novih(ucenje).
----------------------------------------------------
anita 2 Tako je :)


Jelka Đukanović

Poštovana Anita, jako lijepo i jednostavno objašnjeno.Baš sam sretna što sam se prijavila za Vašu akademiju. Imam cilj imam viziju i vjerujem uz Vašu pomoć da ću ostvariti. Hvala Vam,
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala Vama Jelka što me pratite, puno uspjeha Vam želim!


Ruza Kosanovic

Odlican tekst, hvala Anita.
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala Ružo :)
Rajna Banovac

Hvala, Anita. Odličan blog, odlična osoba i mentor.
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala puno Rajna!


sasa

Odlicno!
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala puno!


Javite nam se s komentarima

Image verification