Što je to mrežni marketing?

mlm

Preporučate li kada nekome od svojih prijatelja neki dobar film koji ste pogledali?  Neku dobru knjigu?  Odgovorite li prijateljima kada Vas pitaju gdje se šišate i pošaljete li ih kod svog frizera?  Pričate li im spontano o nekom proizvodu koji Vas je oduševio i riješio Vam problem koji ste imali, ili o novom autu koji ste kupili?  Da, svi pričamo.  To je najnormalnija stvar.  Svi pričamo o onome s čim smo zadovoljni, i naravno još više o nečemu s čim nismo zadovoljni.

Upravo to je mrežni marketing, osobne preporuke drugima za proizvod ili uslugu s kojom smo zadovoljni.   Za razliku od preporuka inače koje radimo a za koje nismo plaćeni (plaća li Vam frizer kada uputite nove osobe kod njih u salon? ), u mrežnom marketingu bivate plaćeni za odrađene preporuke za proizvod ili uslugu koju koristite.

 

Mrežni marketing je posao budućnosti. Zbog čega to mislim? 

Sve više bivamo skeptični prema reklamama i idealnim proizvodima koji imaju idealan učinak na reklami a onda se ponekad dogodi da bivamo razočarani realnim (ne)djelovanjem.  Svjesni smo upotrebe tehnologije u reklamama te smo naravno i sami skeptični ima li taj proizvod zaista takvo djelovanje kako se tvrdi ili je korištena tehnologija da bi se uljepšali rezultati djelovanja proizvoda.  Zbog tih razloga, skloniji smo vjerovati nama bliskoj osobi kada nam preporuči neki proizvod jer informacije dobivamo od osobe kojoj vjerujemo, od osobe koja stoji iza toga što nam je preporučila.

Mnogi današnji milijunaši na pitanje što bi pokrenuli da danas pokreću vlastiti biznis odgovaraju da ne bi pokrenuli vlastitu firmu nego bi odabrali dobru multilevel kompaniju ( drugi naziv za mrežni marketing). Neke od tih osoba su Robert Kiyosaki, Bill Gates, Donald Trump.

Evo nekoliko citata financijskog gurua Roberta Kiyosakija iz njegove knjige Poslovna škola 21. stoljeća:

“Industriju mrežnog marketinga uvelike podržavam zato što su mnoge kompanije u toj industriji zapravo poslovne škole po mjeri čovjeka, a ne poslovne škole koje uzimaju pametnu djecu i pretvaraju ih u zaposlenike bogatih. Mnoge kompanije mrežnog marketinga su zapravo poslovne škole koje podučavaju ljude vrijednostima koje se ne mogu naći u tradicionalnim poslovnim školama; vrijednostima kao što je činjenica da je najbolji način da se postane bogat naučiti sebe i druge ljude vođenju biznisa umjesto učiti ih da budu lojalni zaposlenici koji rade za bogate.”

 

“...Primarni razlog iz kojeg podržavam industriju mrežnog marketinga jest to što je njihov sustav pošteniji o prethodnih sustava stjecanja bogatstva.”

“...Po mojem mišljenju, ovaj novi oblik biznisa, biznis mrežnog marketinga, revolucija je jednostavno zato što je po prvi puta u povijesti omogućeno svima da sudjeluju u bogatstvu koje je do sada bilo rezervirano samo za izabrane ili sretne. Svjestan sam da postoje određene kontroverzije oko ovog novog oblika biznisa i da je i u njemu bilo pokvarenih i pohlepnih ljudi koji su pokušavali zaraditi na brzinu. No, ako pogledate objektivno na ovaj novi oblik biznisa, to je u društvenom smislu vrlo odgovoran sustav podjele bogatstva. Biznis mrežnog marketinga nije dobar biznis za pohlepne ljude. U svojoj biti, to je savršen biznis za ljude koji vole pomagati drugima. Drukčije rečeno, mrežni marketing funkcionira kroz pomaganje nekom drugom da se obogati dok se i vi bogatite.”

 
Iako je multilevel sjajan sistem, on ima i prednosti i mane pa svakako pročitajte i članak na temu "Prednosti i mane mrežnog marketinga" kao i članak "Kako odabrati dobru multilevel kompaniju".
 
Jesu li Vam ove informacije bile korisne?  Napišite u komentarima. 
 
Kliknite na jednu od ovih ikona niže i podijelite informacije s drugima koji bi ih voljeli također čuti.

Elvira Basic

Zanimljivo i konktetno. Detaljno cu sve procitati jer mi trebaju savjeti kako uspjeti u MLM. I ja sam bila sa 1 KM u dzepu i bebom od 2 mj.u kuci.Ne zelim da se ponovi.
----------------------------------------------------
anita 2Hvala puno na komentaru Elvira, puno uspjeha Vam želim! 

 


Javite nam se s komentarima

Image verification