Što trebate znati prije nego započnete raditi u mrežnom marketingu?


Nije svaki mrežni marketing isti, zaista postoje vrlo različiti sustavi i ako razmatrate započeti raditi mrežni marketing, predlažem da obratite pažnju na ovih 5 stvari prije nego započnete suradnju s nekom kompanijom:


1.
Najvažnija stvar je da odaberete dobrog mentora

Ako imate dobrog mentoraznat ćete što točno trebate raditi, znat ćete sve korake i uz jasno vodstvo je puno lakše ostvariti uspjeh, ostaje samo da trebate odraditi to što funkcionira.  Ako znate što trebate raditi a u lošijoj kompaniji ste, veće su šanse da ćete uspjeti nego da ste u najboljoj kompaniji a ne znate što trebate raditi.  Dakle, radije birajte dobrog mentora, osobu koja je tamo gdje želite vi biti i koja će vas moći dovesti tamo gdje želite.

2. Nakon odabira mentora, kod kompanije gledajte nekoliko stvari:

  • da ima povijest dobrih rezultata, da uspješno posluje diljem svijeta, da je stabilna i s redovnim isplatama
  • da je kompanija službeno prisutna u zemlji (to drastično olakšava vaše poslovanje)
  • da NEMA članarinu (mjesečnu ili godišnju)
  • da za investiciju koja je potrebna da biste započeli s radom dobijete proizvode/uslugu koju ćete preporučati, da nije potrebno „kupiti“ poziciju suradnika nego jednostavno da biste bili suradnik trebate biti i sami korisnik proizvoda/usluge koju ćete preporučati drugima jer je ovo posao preporučivanja i normalno je da morate imati iskustvo toga što ćete preporučati drugima.  Ukoliko ne dobivate nikakav opipljiv proizvod/uslugu za investiciju koju dajete da biste postali suradnik, predlažem da ne „ulazite“ u takav sustav.
  • da postoji segment realnih pasivnih prihoda od proizvoda/usluge koja se prodaje kroz mrežu a ne da se sustav u stvari prvenstveno financira od visokih startnih uloga ili članarina

3. Budite svjesni da mrežni marketing nije sustav brze zarade niti ikakva šema. 

Mrežni marketing je u konačnici poduzetništvo i kao takvo potrebno je vrijeme da bi se izgradio ozbiljan posao.  Zaista je moguće izgraditi vrlo veliki posao koji nema limita na moguću zaradu no morate biti svjesni da se to ne dešava preko noći, niti za par mjeseci nego je potrebno uložiti vrijeme i trud i da je potreban jedan period da izgradite posao i tijekom kojeg nećete imati rezultate koje želite no da trebate ustrajati i raditi i dalje stvari koje dokazano donose rezultate i očekivani rezultati će doći s vremenom.

 

4. Budite spremni da ćete se morati educirati.

Trebat ćete naučiti kako raditi ovaj posao i trebat ćete izaći iz komfort zone.   Ima jedna sjajna izreka: da bi imao nešto što nikada nisi imao, moraš napraviti nešto što nikada nisi napravio.  Okružite se ljudima koji vas podržavaju u tome što želite napraviti promjenu.

 

5. Mrežni marketing je u osnovi izgradnja odnosa s drugima i održavanje tog odnosa. 

Ovaj posao nije samo stvaranje prihoda od prodaje proizvoda/usluga ili provizije od tima, nego je ovo posao dobrih i prijateljskih odnosa.

 

Mrežni marketing je dobar izbor za sve koji žele promjenu u svom načinu života.  Ako ste umorni od šefova, evo prilike da budete sam svoj šef.

 

Je li vam ovaj tekst koristio?  Podijelite ga s drugima klikom na jednu od ikona ispod ovog teksta i napišite vaše komentare niže.

 

anita 2_1Lajkajte me i pratite na Facebook stranici

Zatražite prijateljstvo na mom Facebook profilu

Ako tražite mentora, pogledajte ovdje


 

Branislav Živanović

Otkad vas pratim naučio sam mnogo. Hvala vam na tome!
----------------------------------------------------
anita 2Hvala Vam puno Branislave :) 

 


slavica veljkovic

postovanje Anita, od marta 2001god. sam saradnik kompanije koja svoje proizvode plasira vec skoro 40 godina putem mreznog marketinga i to u vise od 150 zemalja sveta.Po struci sam diplomirani ekonomista i ceo svoj radni vek sam provela radeci u marketingu. O MLMu se ne uci ni na fakultetu. Da ne duzim , prvih deset godina rada su bili relativno uspesni, dosli smo do neke pozicije, ali sad na osnovu vasih i Dusanovih predavanja vidim da saradnik postize one rezultate koliko njegov sponzor to *dopusta*. Mentor moze da bude osoba koja pored znanja i obrazovanja ima i nesto vise .Sirina, ZNANJE i covekoljublje(empatija) .Ono sto vi i Dusan dajete je MENTORSTVO. Hvala za svaku podeljenu tajnu ovog posla. VI ste VODJA, za to se treba roditi , pa i izrasti u vodju.
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala puno Slavice na ovim lijepim riječima! Vođa se postaje <3


Zita Prvulović

Hvala na korisnim savetima!
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala Vama što me pratite :)


Jagoda Humackic

Hvala Anita. Ovo su smjernice koje sam dijelom i sama znala, osim ovog prvog Mentor., a ne Sponzor, Sponzor neznalica koja te na neki nacin uvjeri i učlaniš se vjerujući upravo njemu, a onda digne ruke od tebe, a znas malo ili nimalo o ovom poslu u konačnici vodi prema razočarenju i odustajanju. Kroz to sam prošla. O tom potom kad se čujemo. Kompanija čiji sam član ima sve ove karakteristike koje su navedene, samo ja trebam naučiti kako sve ono što tamo ima iskoristiti. Posluje 19 godina. U preko 190 zemalja svijeta. u RH također. Svi alati uputstva itd je na svim jezicima svijeta pa i na Hrvatskom. Uredno i redovno isplaćuju provizije. Nije lako i nema novaca bez rada i bez rezultata. Potrebno je svaki mjesec bar ispuniti bonus koji je potreban za početni nivo, bez toga nema naprijed. Sa malim ulaganjima napreduje se sporo ali napreduje. U njihovom marketingu ima jako puno napisano od ovog što ima kod Vas i Dušana, samo što to do sada ja nisam dobro shvatila. Razočarana u Sponzora nisam ni vidjela vrijednost kompanije. Kad sam odlučila da se vratim i krenem ponovno bez Sponzora , da učim sama evo me sa Vama. Pozdrav Jagoda Humačkić/>
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala na ovom divnom komentaru Jagoda, puno uspjeha Vam želim!

Tatjana

Anita, hvala na svim dosadasnjim savetima. Divna i podsticajna energija. Čovek ne moze ostati imun i ne pozeleti da i sam ostvari uspeh.
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala puno Tatjana, puno uspjeha Vam želim!


Ruza Kosanovic

Dlicne smernice, Hvala Anita!
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala draga Ružo!


Svetlana Đulić

Hvala Anita na predivnoj energiji,na Vašim motivacionim tekstovima s kojima se svakodnevno budim :) zadovoljstvo će mi biti sarađivati sa Vama 
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala Vam od srca Svetlana! Hvala što me pratite :)


Živorad Savić

Pravi saveti kojih ću se pridržavati u radu. Pozdrav.
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala Vam puno Živorade, puno uspjeha Vam želim!


Jelica Nikolić-Živkoivić

Svaka čast za napisan post. Inspirisana postom, snimila sam video. :-) Anita, hvala ti na tome! :-)
----------------------------------------------------
anita 2 Bravo Jelice!! Samo naprijed, ponosna na tebe

Vlado

Pozdrav Anita, u svakom slučaju korisne informacije,dapače odlični savjeti.
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala Vam Vlado na ovom komentaru i što me pratite


Branislav Jocić

Hvala Anita na fantasticnim tekstovima i energiji koju nam darujete !
----------------------------------------------------
anita 2 Hvala Branislave Vama što me pratite :)


Javite nam se s komentarima

Image verification