Kako ponuditi proizvod/uslugu Vašoj toploj listi?

Znate da trebate ponuditi proizvod/uslugu Vašim prijateljima no to Vam stvara nelagodu.  Ne želite da misle da ih vučete za rukav a pogotovo ne želite ostati bez prijatelja zbog posla.
 
Kako to spriječiti?  Svakako nastavite čitati ovaj tekst.
 
Prva stvar koju trebate napraviti ukoliko imate nelagodu je saznati zbog čega imate nelagodu.  Jeste li uvjereni da je proizvod/usluga koju nudite vrhunska?  Biste li je ponudili prijatelju i da ne radite s tom kompanijom?  Stojite li cijelim srcem iza toga što biste preporučili?  Ako imate dilema, svakako se prvo Vi uvjerite u kvalitetu proizvoda/usluge koju nudite da biste bili etični i ne radili "prodaju" nego zaista iskrenu preporuku s onim s čim ste Vi sami zadovoljni.
 
Otkud krenuti s preporukama proizvoda, kome prvom ponuditi?  Vjerojatno ste čuli da trebate prepisati imenik iz telefona i krenuti redom zvati.  Ono što je sigurno, to nije najbolji način izrade liste.  Postoji bolji način.  Kada izrađujete toplu listu, važno je kategorizirati osobe u tri kategorije: pozitivni, neutralini, negativni.   Kada ste posložili listu s tim kategorijama, prvo kontaktirate one koji su pozitivni i otvoreni.  Ta kategorija ljudi će biti najotvorenija poslušati što im imate reći i najveće su šanse da Vam postanu kupci.  Kada ste „potrošili“ pozitivne sa svoje liste, onda idete na one „neutralne“ i tek na kraju na one „negativne“.  Dakle, nemojte redom zvati nego ih kategorizirajte i krenite redosljedom koji sam spomenula gore.
 
Sada kada znate kako krenuti i koga kontaktirati,ostaje nam pitanje - kako preporučiti proizvod da to nije nametljivo i da ne ispadne da nekome nešto uvaljujete?  Na to pitanje smo odgovorili u videu u nastavku stoga ga obavezno pogledajte i naučite kako uspješno preporučivati proizvode svojim prijateljima i poznanicima.
 
 
Jesu li Vam ove informacije bile korisne?  Napišite u komentarima. 
 
Kliknite na jednu od ovih ikona niže i podijelite ovaj članak i s drugim osobama timu koji bi voljeli ovo pročitati.

Javite nam se s komentarima

Image verification